Onze historie

Specialist in paardenvervoer sinds 1924

THEAULT, gespecialiseerd in carrosserie, verkoop en verhuur van transportvoertuigen voor paarden, is de referentie op dit gebied.
Kwaliteit, betrouwbaarheid en ergonomie bepalen de producten die het bedrijf ontwikkelt, zowel voor particulieren als voor professionals.

1924

Creatie van THEAULT

THEAULT, opgericht in Avranches (Normandië, FRANKRIJK) in mei 1924, begon met het opbouwen van geavanceerde expertise en stelde zijn knowhow als wagenmaker ten dienste van zijn klanten.

Het bedrijf THEAULT werd opgericht door Emile Théault, zoon van een timmerman, geboren in 1902.

1930′

Ontwerp van het eerste door paarden getrokken voertuig & carrosserie voor nutsvoertuigen

De eerste THEAULT paardenkoets werd gemaakt in 1928. Het is de eerste door één of twee paarden getrokken THEAULT kar voor het vervoer van personen en goederen.

Dit decennium markeert ook de transformatie van het eerste lichte voertuig in een bedrijfsvoertuig door THEAULT, het begin van de industriële carrosserie voor het bedrijf.

1950′

Het bedrijf is gespecialiseerd in paardentransport

Vanaf de jaren 1950 en in een context van de democratisering van het paardrijden, heroriënteert THEAULT zijn activiteiten en specialiseert het zich in paardenvrachtwagens.

In dit decennium creëert THEAULT de eerste vrachtwagen ontworpen voor het vervoer van 5 paarden met een “schuine” configuratie.

Het eerste platformcabinechassis Citroën Type H wordt omgebouwd voor paardentransport.

1960′

Creatie van de eerste “achterwaarts gerichte” vrachtwagen

Vanaf het begin van de jaren 1960 stelt THEAULT een revolutionair voertuig voor met de lancering van het eerste “achterwaarts gerichte” model.

Dit systeem wordt vervolgens voor het eerst geïntegreerd op het cabinechassis van het Citroën HY-platform.

1980′

Ontwerp van THEAULT gesleepte drijvers

In de jaren 1980 begint het bedrijf met het ontwerp en de productie van getrokken drijvers.

Deze modellen worden aan het begin van het volgende decennium stopgezet om de ontwikkeling van het THEAULT-gamma kleine vrachtwagens te bevorderen.

1990′

Nieuw momentum voor Theault

In de jaren 1990 vindt er een verandering van management plaats binnen het bedrijf.

Dit is een gelegenheid om talrijke projecten te ontwikkelen, waaronder een langverwachte internationale lancering.

Van Europa tot Noord-Amerika, via het Midden-Oosten en Oceanië, THEAULT exporteert buiten zijn grenzen.

2000′

Verhuizing van de fabriek & Creatie van de “Stud”-configuratie

De jaren 2000 markeren een keerpunt in de geschiedenis van THEAULT met de verandering van productielocatie.

De THEAULT-fabriek verhuist naar de rand van Avranches, in Ponts (Normandië, FR), en breidt zijn industriële werkplaatsen uit.

De teams hebben dan meer ruimte om een nieuw productgamma te creëren: de modellen MORPHEO, PROTEO en FIRSTEO zien het levenslicht.

De “Stud”-configuratie wordt ook gecreëerd en geïntegreerd in de verschillende modellen die samen de THEAULT-collectie vormen.

2010′

Vernieuwing van het assortiment, gezamenlijke ontwikkeling & EPV-etikettering

In de jaren 2010 evolueert het THEAULT gamma aanzienlijk … Het LIGHTEO model wordt bedacht en de PROTEO krijgt een nieuw design en wordt uitgerust met het revolutionaire Switch© systeem. De MORPHEO wordt ook opnieuw ontworpen en de collectie zware voertuigen wordt opnieuw gelanceerd met twee vlaggenschipmodellen: Endurance en Elegance.

In deze jaren wordt ook het samenwerkingsplatform Renteo gelanceerd, een online oplossing voor de verhuur van THEAULT-trucks in Frankrijk en Europa.

Om dit decennium met een mooie noot af te sluiten, werd THEAULT in 2019 beloond met het label Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV) van de Franse overheid. Een onderscheiding voor Franse bedrijven met een uitstekende industriële en ambachtelijke knowhow. Het stelt THEAULT in staat om met trots de Franse kleuren over de hele wereld te laten wapperen.

2020′

Nieuw decennium / Nieuwe uitdagingen

De voertuigen van THEAULT zijn voortdurend geëvolueerd naargelang de vraag en de markttrends. Vandaag de dag heeft THEAULT, naast een breed scala aan paardentransportvoertuigen, variërend van een kleine paardenbox voor twee paarden tot een oplegger voor 12 paarden, zijn reputatie weten te behouden dankzij een breed scala aan diensten en een sterk gevoel voor klantenrelaties. Nog steeds gevestigd in het hart van Normandië, heeft de productiefabriek, met een oppervlakte van 30.000 m², momenteel 120 gekwalificeerde mensen in dienst.

Sinds 1924 geeft de keuze voor THEAULT u de zekerheid dat u investeert in een erkende en door vele professionals geprezen waarde, een waarde die zijn waarde blijft bewijzen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages